Vizioneaza online conferinta Educatia sexuala la copii, preadolescenti.
Introduceti datele ce le-ati primit pe email:
Inapoi in site Mergi la plata
Educatia sexuala la copii, preadolescenti
Cum sa le vorbim despre corpul lor, despre intimitate și relații pentru a crește adulți echilibrați
-33%
Vizioneaza online
120RON
80RON

Vreau sa vizionez online
Vreau sa ma loghez
Vei
Invata
Ce vei invata ?

- Nevoia de informații despre corp, igienă, intimitate și sexualitate a copilului;

- Cum ne pregătim pentru a le vorbi copiiilor despre sexualitate;

- Cum arată manualele și orele actuale de educație sexuală din școli;

- Care este impactul orelor de educație sexuală asupra tinerilor și cum pot fi ele îmbunătățite;

- Care este imaginea reflectată în mass media și social media a bărbatului și a femeii, dar și a raporturilor dintre ei;

- Ce înțeleg copiii noștri despre sex de pe internet;

- Cât de informat este tânărul român cu privire la viața sexuală și care sunt consecințele acestei realități;

- Ce impact are educația sexuală asupra sănătății, siguranței, igienei și economiei unui stat.

Invitati
Speciali
Diana Stănculeanu
Diana Stănculeanu
Psihoterapeut specializat în terapii cognitiv comportamentală
Gabriel Brumariu
Gabriel Brumariu
Coordonator programe tineret, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală
Mircea Toma
Mircea Toma
Doctor in psihologie și presedinte ActiveWatch.
Adriana Radu
Adriana Radu
Pedagog pe teme de educație sexuală
Ioana Chicet Macoveiciuc
Ioana Chicet Macoveiciuc
Moderator | Blogger de parenting
Agenda
Evenimentului
Educatia sexuala la copii si adolescenti
cu Ioana Chicet Macoveiciuc

Educația sexuală a copiilor noștri e un subiect în care foarte mulți dintre noi au nevoie de ghidare, pentru că am crescut, majoritatea, cu convingerea faptului că a vorbi despre corp este rușinos și nepoliticos. Când, în fapt, cifrele și psihologia arată clar nevoia uriașă a unei informări corecte a copiilor de la vârste mici.

A face copilului educație sexuală nu înseamnă a-l învăța să facă sex, ci a-l învăța despre cum funcționează corpului lui, despre diferențele între sexe, despre sănătatea sexuală, despre cum se poate proteja, despre ce este intim și ce nu și cum poate identifica un abuz, despre cum să aibă grijă de propriul corp, despre confort și decizii sănătoase.

Vă invit să dezbatem alături de patru specialiști toate aspectele legate de cum facem educație intimă copiilor noștri, de ce e necesară, cum lucrăm cu noi pentru a ne depăși rușinea, dacă și în ce măsură ne putem baza pe școală, anturaj și internet ca ghizi ai copiilor noștri în acest aspect.

 

Cum ghidam copiii catre o viată intimă sanatoasă?
cu Diana Stănculeanu

Nevoia de cunoaștere a copiilor își mărește orizontul de la o zi la alta, iar părinții sunt responsabili de setul de informații pe care îl trimit către copiii lor. În setul primar de informații despre el și lumea înconjurătoare, copilul trebuie să-și descopere propriul corp, să învețe despre igienă și, de ce nu, despre sexualitate. Discuțiile cu copiii despre sex rămân în continuare o provocare pentru mulți părinți, dar ele sunt inevitabile, mai ales atunci când își fac apariția întrebările pe această temă venite chiar din partea copiiilor.

Diana Stănculeanu, psihoterapeut specializat în terapii cognitiv comportamentale, consultant în educație și sănătate mintală, ne va spune care este nevoia de informații despre corp, igienă, intimitate și sexualitate a copilului, pe vârste, dar și cum pot reuși părinții să-și depășească reținerile în a vorbi copiilor despre subiect. Diana ne va oferi multe solții pentru conversații utile și apropiate cu copiii despre propriul lor corp și despre sexualitate.

 

Educatia sexuală in România: status actual
cu Gabriel Brumariu

Educația sexuală se face deja la școală. Din cele 19.000 de școli ale tării, 2.000 au acceptat să propună părinților această materie opțională. Faptul că sexualitatea este un subiect tabu în şcoala românească este confirmat de datele de la Ministerul Educaţiei care arată că doar aproximativ 12% din elevii din România urmează opţionalul de „Educaţie pentru sănătate”. De modul în care se predă educația sexuală în România nu sunt mulțumiți nici profesorii și nici părinții, iar manualele care tratează acest subiect par să fie și ele nemulțumitoare.

Vom dezbate cu Gabriel Brumariu, coordonator programe tineret, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală, despre cum arată manualele și orele actuale de educație sexuală din școli, care este impactul lor asupra tinerilor și cum pot fi ele îmbunătățite.

 

Influenta internetului si a presei asupra sanatatii sexuale a tinerilor
cu Mircea Toma

În mod constant, copiii sunt expuși mesajelor cu conotație sexuală prin intermediul mass-media și internetului. Copiii sunt la un click distanță de informație și de subiecte care stârnesc curiozitate în mintea lor. Dacă părinții nu vorbesc cu ei despre educația sexuală, informațiile care circulă în mediul online pe acest subiect vor modifica semnificativ modul în care copiii se raportează la acestea. De aceea, o discuție timpurie cu copiii pe această temă îi poate pregăti pentru avalanșa de informații care vine din mass-media și online.

Care este imaginea reflectată în mass media și social media a bărbatului și a femeii, dar și a raporturilor dintre ei? Ce înțeleg copiii noștri despre sex de pe internet? Vom afla răspunsuri la aceste întrebări de la Mircea Toma,  doctor în psihologie și președinte ActiveWatch.

 

Impactul educatiei sexuale asupra tinerilor si societatii
cu Adriana Radu

Mai mult de 36% dintre tineri au contacte sexuale neprotejate care duc la sarcini nedorite și boli cu transmitere sexuală. Asta pentru că sexualitatea este un subiect tabu în majoritatea familiilor și foarte mulți tineri ajung să-și satisfacă nevoia de informare din surse nesigure (mass-media internet, etc.) când aceste informații ar trebui să vină foarte timpuriu de la părinți, profesori sau specialiști avizați. Acestea sunt câteva dintre motivele care determină ca adolescenții de astăzi, adulții de mâine, să traverseze reale crize de identitate, probleme de sănătate și chiar să devină părinți înainte de vreme, nefiind pregătiți pentru această responsabilitate.

Vom vorbi cu Andriana Radu, pedagog pe teme de educație sexuală, despre cât de informat este tânărul român cu privire la viața sexuală și care sunt consecințele acestei realități? Ce impact are educația sexuală asupra sănătății, siguranței, igienei și economiei unui stat?

 

Parteneri principali
Despre noi

Parenting Academy este despre informatie de calitate sustinuta de specialisti in toate domeniile implicate in parenting: conceptie, sarcina, nastere, alaptare, nutritie, dezvoltare, ingrijire si educatia copiilor. Te asteptam cu drag!

Contactati-ne
Hotel Sheraton, Calea Dorobantilor 5-7, Bucuresti
0756242667
office@parentingads.ro

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.