Vizioneaza online conferinta Educatia moderna si performanta.
Introduceti datele ce le-ati primit pe email:
Inapoi in site Mergi la plata
Educatia moderna si performanta
Despre invatare, scoala si implicare
-50%
Vizioneaza online
160RON
80RON

Vreau sa vizionez online
Vreau sa ma loghez
Vei
Invata
Ce vei invata ?
  • Reformele necesare în sistemul de învățământ
  • Cum școala trebuie să formeze personalități, nu șabloane.
  • Sistemul de învățământ de stat și privat
  • Competitivitate, teme, performanța în școala românească
  • Cum poate fi școala o bucurie pentru elevi, părinți și profesori
  • Educația democratică experimențială în învățământul de stat și public
  • Sistemele educaționale alternative în România
  • Adaptarea la și de la sistemul alternativ la cel tradițional.
  • Metode realiste de reformă a sistemului educațional în România.
  • Perfomanță pentru elevi, lipsă de performanță pentru profesori.
Invitati
Speciali
Prof. Dr. Florian Colceag
Prof. Dr. Florian Colceag
Doctor în economie, „Antrenor de genii”
Oana Moraru, material video înregistrat
Oana Moraru, material video înregistrat
Consilier educaţional, fondatoarea şcolii Helikon
Violeta Dascălu
Violeta Dascălu
Director Școala Gimnazială Ferdinand I din București și profesor de geografie
Claudia Chiru
Claudia Chiru
Profesor pentru învățământul primar la Școala nr. 195 din București
Mariana Uliță
Mariana Uliță
Director Montessori Institute of Bucharest
Șerban Iosifescu
Șerban Iosifescu
Directorul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar
Ioana Chicet Macoveiciuc
Ioana Chicet Macoveiciuc
Moderator | Blogger de parenting
Agenda
Evenimentului
Educatia moderna si performanta
cu Ioana Chicet Macoveiciuc

Ce pot face părinții pentru a-și ajuta copiii să meargă la școală cu drag, să învețe și să crească fără a-și pierde personalitatea și creativitatea? Cum putem moderniza un sistem de învățământ învechit, rigid, bazat pe goana nejustificată pentru performanță, pe uniformizare și pe acumularea greoaie de informații pe alocuri inutile și neadaptate vremurilor în care trăim? Vă invit la o conferință în cadrul căreia șase profesioniști în educație ne vor expune căile pe care le-au găsit de a ajuta copiii, profesorii și părinții să simtă că mersul la școală este o bucurie în fiecare zi, fără a renunța la a-i stimula cognitiv pe copii, îndrumându-i în schimb să-și urmeze calea.

Nevoia de reforma urgenta in educatie. Scoala trebuie sa formeze personalitati, nu sabloane
cu Prof. Dr. Florian Colgeag

Educația constituie o prioritate în viața fiecărui individ, dacă ne gândim că prin prisma acesteia se conturează personalitatea și caracterul fiecărei persoane în parte. Educația este cea care trebuie privită ca o prioritate în viață, mai ales când aceasta este pusă în umbra formării noilor generații.  Educația în rândul copiilor este cu atât mai importantă, cu cât dezvoltarea personalității, abilităților și formarea caracterului acestora depide de modul în care aceștia au fost educați.

Vom discuta și analiza împreună cu Prof. Dr. Florian Colceag, Președinte al Institutului Român pentru Studii şi Cercetări Avansate Gifted Education, despre reformele necesare în educație cu ajutorul cărora școala poate forma personalități și nu șabloane.

 

Competitivitate, teme, performanta in scoala romaneasca
cu Oana Moraru

Asigurarea unui învâțământ de calitate pentru toți copiii determină o performanță ridicată în rândul elevilor. La ce tip de performanță școlară ar trebui să ne raportăm atunci când privim spre copiii noștri? Oana Moraru, Consilier educaţional, fondatoarea şcolii Helikon şi a platformei Vocea Părinţilor, învăţătoare şi profesor ne va explica într-un material video, ce înseamnă competitivitatea între elevi, cum ar trebui gândită aceasta încât să fie stimulatoare? Cand este bună și când poate aceasta să genereze rezultate.

Mai mult decât atât, Oana ne va explica dacă temele sunt o soluție pentru școlari și de ce ar putea sa fie acestea utile pentru a genera performanță școlară?

 

Scoala poate fi o bucurie pentru elevi, parinti si profesori! Chiar si cea de stat!
cu Violeta Dascălu

Joaca pentru copii însemană bucurie, energie și creativitate. Școala și învățarea tind să fie mai importante decât joaca pe măsură ce copiii cresc, astfel încât acestea să fie două elemente cheie în educația copilului.

Vom discuta cu Violeta Dascălu - Director Școala Gimnazială Ferdinand I din București ce soluții pot fi adoptate în procesul de învățare al elevului, astfel încât să devină utilă, creativă și plăcută, iar procesul de învățare să fie unul natural.  Vom dezbate și de ce școala ar trebui să fie o bucurie și pentru profesori și părinți și care sunt parametrii performanței când părinții, copiii și profesorii sunt mulțumiți și văd procesul de educație unul plăcut și creativ.

 

 

Educatie democratica experientiala in invatamantul de stat si privat
cu Claudia Chiru

Metodologia învățării experiențiale pune accent pe o abordare inovatoare a instruirii prin activități de învățare în grup. Profesorul este cel care creează mediul propice învățării stimulative, relevante și eficiente. S-a demonstrat că procesul de învățare experiențial este mult mai eficient atunci când se desfășoară pornind de la experiența proprie – o acțiune, o problemă sau un eveniment care creează nevoia de mai bună înțelegere iar învățarea devine cu atât mai ușoară și plăcută cu cât se desfășoară într-un cadru informal, relaxat, unde activitățile se petrec sub forma unor jocuri.

Este educația experiențială o soluție în învățământul de stat și privat românesc? Ce este aceasta și cum ajută, atât profesorii, cât și elevii, ne va spune Claudia Chiru, Profesor pentru învățământul primar la Școala nr. 195 din București

 

 

 

Sistemele educationale alternative in Romania. Adaptarea la si de la sistemul alternativ la cel traditional
cu Mariana Uliță

Sistemele educaționale alternative sunt cele centrate pe copil, care vin în spijinul nevoilor, intereselor şi aptitudinilor fiecăruia. Un principiu de bază este şi implicarea activă a părinţilor. Există zeci de sisteme alternative de predare, dar statul a recunoscut şi acreditat doar trei, iar cea mai mare dezvoltare a lor este în Capitală. Educarea alternativă pune accent pe dezvoltarea abilităților, axându-se, mai degrabă, pe identificarea punctelor forte ale elevilor și dezvoltarea acestora în decursul procesului de învățare.

Dacă sistemele alternative educaționale sunt o soluție viabilă în România și cum funcționează acestea, ne va spune Mariana Uliță – Director Montessori Institute of Bucharest. 

 

 

Perfomanta pentru elevi, lipsa de performanta pentru profesori. Metode realiste de reforma a sistemului educational
cu Șerban Iosifescu

Performanțele școlare ale elevilor depind de abilitățile și dedicarea profesorilor în actul de predare sau întregul sistem educațional poate determina rezultatele dorite în educare elevilor, responsabilitatea fiind împărțită între mai mulți actori cheie? Întrebări pe care le vom analiza și la care vom încerca să găsim răspunsuri împreună cu Șerban Iosifescu, Directorul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

Ce înseamnă performanța pentru profesori și cât de importantă este aceasta, sunt alte aspecte pe care le vom dezbate împreună cu invitatul nostru.

 

Parteneri principali
Despre noi

Parenting Academy este despre informatie de calitate sustinuta de specialisti in toate domeniile implicate in parenting: conceptie, sarcina, nastere, alaptare, nutritie, dezvoltare, ingrijire si educatia copiilor. Te asteptam cu drag!

Contactati-ne
Hotel Sheraton, Calea Dorobantilor 5-7, Bucuresti
0756242667
office@parentingads.ro

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.